a

HAK-EV uyuşturucuya karşı uyardı

Hasan Ali Eğitim ve Kültür Vakfı (HAK-EV) üyelerine yönelik ‘HAK-EV uyuşturucuya karşı uyarıyor’ konusunda bilgilendirme konferansı düzenledi. Konferansta konuşan Vakıf Başkanı Muzaffer Aydın, “Filistin’e bomba atan ile uyuşturucu satan arasında hiçbir fark yoktur” dedi.

 

Merkezi Sultangazi’de bulunan Hasan Ali Eğitim ve Kültür Vakfı (HAK-EV), bütün dünyada artış gösteren uyuşturucu madde bağımlılığı sorununa dikkat çekmek adına ‘HAK-EV uyuşturucuya karşı uyarıyor’ konferansı düzenledi. HAK-EV yöneticileri, üyeleri ve Saadet Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Aydoğan’ın katıldığı konferansa Saadet Partisi Sosyal İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Bilal Ay ve Saadet Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi Sosyal İşler Uzmanı Kemalettin Karslı’da uyuşturucu konusunda geniş bilgiler verdi.

IMG_6019

Konferansın açılış konuşmasını yapan HAK-EV Başkanı Muzaffer Aydın, “Türkiye’de satışı ve kullanımı hızla artan uyuşturucunun ortadan kalkması için hepimizin üzerine düşen bir görev var. Biz Müslüman bir ülkeyiz. Bu kötülüğün ortadan kalkması için de elimizden gelen her şeyi yapmalıyız” dedi. Düzenledikleri konferansla üyelerini bilgilendirmek istediklerini beliren Aydın, “Filistin’e bomba atan ile uyuşturucu satan arasında hiçbir fark yoktur” diye konuştu.

IMG_6010

HAK-EV’in düzenlediği Konferansa konuşmacı olarak katılan Saadet Partisi Sosyal İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Bilal Ay, ülkenin gelecek neslinin tehlike altında olduğunu söyledi. Sentetik uyuşturucuya dikkat çeken Bilal Ay, “Bakıldığında organikmiş gibi görünen sentetik uyuşturucunun içeriğinde fare zehirinden sinek ilacına kadar bin bir türlü zararlı kimyasal madde vardır. Sentetik uyuşturucu ilk kullanıldığında bağımlılık yapıyor. Eğer kullanan genç çok şanslıysa 3 yılın sonunda hayatını kaybediyor. Neden şanlı? Çünkü ilk kullanımda hayatını kaybeden onlarca gencimiz var.Bir gencimiz şayet bu uyuşturucuyu bırakmaya karar verdiğinde ve 105 gün hiç kullanmaz ise veya bu madde ile tüm ilişiğini kesse bile beynin ancak yüzde 45 geriye gelebiliyor. Yüzde 15 ise bir daha hiç geri gelmiyor.” İfadelerini kullandı.

 

Saadet Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi Sosyal İşler Uzmanı Kemalettin Karslı’da uyuşturucu konusunda geniş bilgiler vererek, özellikle aileleri bu konuda daha duyarlı olmaya davet etti. Öte yandan toplantıda slayt ve video gösterimi de yapıldı. Uyuşturucu bataklığına bulaşan gençlerin yaşadıkları drama dikkat çekilen görüntülerde, uyuşturucunun insan bedeni üzerindeki etkisi gözler önüne serildi.

IMG_6035

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

30 Araç Kullanılamaz Hale Geldi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.