a

Çapa Yine Gündemde

Emin Haber olarak bugüne kadar sayısız özel haberlere imza attık. Bu haberlerden biri de 26 Haziran Cuma günü “özel haber” logosuyla gündeme getirdiğimiz “Çapa Tıp Fakültesi Sultangazi’ye kazandırılacak mı?” başlıklı haberimizdi.

 

Sultangazilileri heyecanlandıran bu habere ulusal basın da Emin Haber’in haberinden sonra sayfalarında yer verdi. Ve benzer başlıklarla yer verilmeye devam ediliyor.

 

Tarih 26 Haziran 2015 (Cuma)

 

Sultangazi Belediyesi’nin düzenlediği ilçe protokolü iftar yemeğinde konuşan Belediye Başkanı Cahit Altunay, “2017 yılında yıkılması planlanan İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi neden Sultangazi’ye getirilmesin?” diyerek, halk arasında daha çok Çapa Tıp Fakültesi olarak bilinen İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nin Sultangazi’ye kazandırılacağının sinyallerini verdi. Altunay, “İnşallah 1 yıl sonra Türkiye’nin sayılı akıllı hastanelerinden birisi olacak olan Sultangazi Devlet Hastanesi’ne yürüyerek gideceğiz. Belki 2017 yılında yıkılması planlanan Çapa Tıp Fakültesi’ni de Sultangazi’ye getireceğiz” dedi.

çapa-tıp-fakültesi-sultangazi

EMİN HABER GÜNDEMİ BELİRLEDİ

 

Başkan Altunay’ın bu açıklamalarını özel haber olarak okurlarıyla paylaşan Emin Haber yine gündem yaratmış ve Haziran ayından bu yana bu haber ulusal basında farklı başlıklar altında kamuoyuna duyuruldu.

 

Son olarak CNN Türk “İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi nereye taşınıyor?” başlığıyla konuyu gündemine taşıdı. Göksel Göksu imzalı haberde “185 yıllık İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi, yıkılıp yeniden yapılacak. Peki, Çapa Tıp Fakültesi nereye taşınacak? Taşınacağı adres Sultangazi ilçesi. Resmi onay olmasa da, yetkililer konuşmasa da, Diş Hekimliği Fakültesi’nin öğretim üyelerine gönderdiği yazı taşınılacak adresi doğruluyor. Dahası Sultangazi’de 46.5 dönüm büyüklüğündeki arazide hummalı bir inşaat var.” İfadelerine yer verilirken, yapımı devam eden Sultangazi Devlet Hastanesi’nden görüntülere yer verildi.

cnn türk-sultangazi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Mustafa Tiryakioğlu Mazbatasını Aldı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.