a

Konut fiyatları yerinde sayıyor

Altınser Grup ve SUMDER Yapı A. Ş Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Öztürk, inşaat sektörünü Emin Haber’e değerlendirdi.

 

7 Haziran’da Türkiye’nin önüne bir istikrasızlığın çıktığını belirten Sedat Öztürk, ekonominin ciddi anlamda gerildiğini söyledi. 1 Kasım seçimlerinde ise ekonomiye bir güven geldiğini ifade eden Öztürk, “Piyasalar bir süre daha durgunluk yaşamaya devam edecek. Faizlerin halen yüksek olması, piyasayı etkilemeye devam ediyor.” Dedi.

 

Ev sahibi olmak isteyenlere de öneride bulunan Altınser Grup ve SUMDER Yapı A. Ş Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Öztürk, “Faizlerin düşmesini bekleyip, ev sahibi olmak isteyenlerin bu süreçte beklemeden konut almalarını tavsiye ediyorum. Çünkü faizin düşmesini beklerken, bu seferde konut fiyatları yükselecek. Piyasada ciddi bir hareketlilik olmadığı için konut fiyatları yerinde sayıyor.” Şeklinde konuştu.

 

Sultangazi’de inşaat sektörünün yaşadığı sorunlara değinen Sedat Öztürk, sektörün en büyük sorunun arazi olduğunu söyledi. Sultangazi’de arazi bulmakta zorlandıklarını belirten Öztürk, “Habibler Mahallesi dışında ilçemizde arazi kalmadı. Habibler Mahallesi’de bu konuda dolmak üzere. İlçemizde arazi tükendi diyebiliriz. Şu an birçok firma kentsel dönüşüm kapsamında eski binaları yıkıp yeniden daha modern yapılar yapıyor. Buna da kentsel dönüşüm diyoruz. Ama bana göre sadece eski yapıyı yıkıp yeniliyoruz. Kentsel Dönüşüm mantığını biz doğru işletemiyoruz. Oysa daha kaliteli, sosyal ortamı olan, yaşanılabilir bir konsept yapılar yapabiliriz.” İfadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Tiryakioğlu Adaylığını Açıkladı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.