a

Mescid-i Aksa’yı Niçin Seviyoruz?

Sultangazi’de İstanbul Din-Bir-Der Şube Başkanlığı’nın düzenlediği AGD, Ashab-ı Aksa gibi birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği “Mescid-i Aksa’yı Niçin seviyoruz?” konulu konferans düzenledi. Konferansa konuşmacı olarak Mescid-i Aksa Baş Muhafızı Kuteybe katıldı.

 

Sultangazi Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen “Mescid-i Aksa’yı niçin seviyoruz?” konferansına Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İlçe Müftüsü Yusuf Sarıkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir, Saadet Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Aydoğan ve çok sayıda davetli katıldı.

Mescid-i-aksa-sultangazi-konferans-

Konferansta konuşan Msecid-i Aksa Baş Muhafızı Ebu Kuteybe, “Anneler, babalar kaç çocukları olursa olsun hiçbirisinde ayırım yapmazlar. Eşit severler. Ama birgün çocuklarından biri hastalandığında veya başına bir sıkıntı geldiğinde tüm ilgilerini onun üzerine yoğunlaştırırlar. İşte biz Müslümanlar için de Mekke’de, Medine’de, Kudüs’de çok önemlidir. Üçünü de çok severiz. Ama Kudüs hastadır, işgal altındadır.” Dedi.

 

Mescid-i Aksa’nın dünya üzerindeki semaya en yakın nokta olduğunu söyleyen Ebu Kuteybe, “Tüm peygamberler Miraç mucizesinin olduğu zaman Resulullah’ın imamlığında Mescid-i Aksa’da toplanıp namaz kılmışlardır. Yani buranın her bir karesinde bir peygamber secde etmiştir.

mescidi-aksa-sultangazi

Haçlıların işgali ve şimdi de İsrail işgalinde şehit olan onca insanların kanı Mescid-i Aksa’nın her karesindedir. Kıyametle ilgili son hadiseler hep burada meydana gelecektir. Mescid-i Aksa ve çevresi bereketin merkezidir. Tarihe baktığınız da göreceksiniz ki, Kudüs kimin elindeyse o devlet dünyaya hükmeden devlet olmuştur. Bunlar ve daha pek çok sebepten Mescid-i Aksa’yı sevmeliyiz. Burayı yalnız bırakmamalıyız. Bizim Kudüs’ü fethedecek yeni bir Selahattin Eyyubi’ye, yeni bir Fatih’e ihtiyacımız var. Ben inanıyorum ki, bu Fatih Türkiye’den çıkacaktır. Çünkü Osmanlının buralara yaptığını Filistinliler bile yapmamıştır.” Diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Ankara’ya 46 vekil gönderdik

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.