a

“Herkesin umudu Ak Parti’dir”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı ve Ak Parti İstanbul 3’üncü Bölge Milletvekili Adayı Mehdi Eker, Ankara’da yaşanan terör saldırısını değerlendirerek, “Bu saldırının gayesi ve hedefi doğrudan Türkiye’nin istikrarıdır.” Dedi.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı Mehdi Eker, Sulangazi’de partisinin düzenlediği programa katıldı. Altınser Restaurant’ta düzenlenen programda Eker kanaat önderleri ve STK Temsilcileri ile bir araya geldi. Programa Mehdi Eker’in yanı sıra Belediye Başkanı Cahit Altunay, İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, Milletvekili adayı Haydar Ali Yıldız’da katıldı.

mehdi eker-sultangazi-2DSC_2108

Burada bir konuşma yapan Eker, Ankara’da yaşanan terör saldırısını değerlendirdi. Eker, sözlerine başsağlığı dileyerek başladı. Mehdi Eker, “Bu saldırı milletimizin birlik ve beraberliğine, huzuru ve barışına yönelik gerçekleşmiş bir saldırıdır. Türkiye’nin istikrarlaşmasına yönelik yapılan bu saldırı, kendi meselelerimizi çözmekte zorlanmak için gerçekleştirildi.

 

Ortadoğu’nun umudu haline gelmiş, buralarda yaşayan bütün mazlumların umudu ve sesi olarak beklenen partimizin kurucu Genel Başkanı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Zulme bir dakika diyerek değil, dünya beşten büyüktür’ diyebildiği bir Türkiye Cumhuriyeti olmasın hedefleri buydu. Biz birlik ve beraberliğimizi korumak zorundayız. Bunu yaparsak onların oyunlarını bozarız. Eğer biz bu fitnenin bize zarar vermesini fırsat verirsek o zaman, amaçlarına bir şekilde hizmet etmiş oluruz.” Dedi.

mehdi eker-sultangazi-2DSC_2165

İslam aleminin kan ağladığına da dikkat çeken Mehdi Eker, “İslam alemine bakın. Adı barış olan bir dinin mensuplarının yaşadığı coğrafyaya bakın, kan ağlıyor. Kudüs kan ağlıyor, Şam kan ağlıyor. Şimdi Diyarbakır’ı, Ankara’yı İstanbul’u ağlatmaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

 

1 Kasım’da yapılacak olan erken seçimin bir kader seçim olduğuna dikkat çeken Eker, “Ortadoğu yeniden şekillendiriliyor. Buda bizim dışımızda gerçekleşiyor. Ama sonuçları bizi etkiliyor. Bu coğrafya da oluşturulan gerek kukla rejimler, gerek yapay sınırlar bölgeye adalet getirmedi. Bütün Ortadoğu’ya zulüm getirdi. Zulme karşı direnebilecek güçlü, istikrarlı, geleneği olan, yönetim tecrübesi olan sadece tektir. O da Türkiye Cumhuriyeti’dir. 78 Milyon vatandaşıyla tüm unsurlarıyla ortak enerjisi, ortak aklı ve birikimi bu olumsuz gelişmelerin önünde durabilecek güce sahiptir. Ak Parti bu düşünceyi temsil ediyor.” Diye konuştu.

mehdi eker-sultangazi-2DSC_2175

Ak Parti’nin 12 yılda Türkiye’nin gelişmesine büyük katkı sunduğunu ifade eden Eker, “Biz bin yıldır bu topraklar üzerinde hangi değerler üzerinden barışı tesis edip koruduysak, bu değerleri unuttuğumuzda, bu şifreleri kaybettiğimizde Türkiye’nin barışı bozuldu. Biz bu şifreleri tekrar hatırlama, bunu tekrar hayata geçirme düşüncesine sahip bir partiyiz. Bu potansiyelimiz var. 7 Haziran’a kadar Türkiye 12 yıl içerisinde istikrarını korudu. İstikrarla Türkiye’ye büyüdü. İstikrarla Türkiye’nin Başbakanı zalimlere, bebek katillerine one minute dedi. İstikrarla Türkiye’nin Cumhurbaşkanı BM’de ‘Dünya beşten büyüktür’ diyebildi. Onun için Ak Parti Türkiye’nin doğusunu da, batısının da, kuzeyinin de, güneyinin de umududur. Türk’ün de, Kürtün de, Arap’ın da Laz’ın da herkesin umudu onun için Ak Parti’dir.” İfadelerini kullandı.

mehdi eker-sultangazi-2DSC_1994 mehdi eker-sultangazi-2DSC_1996 mehdi eker-sultangazi-2DSC_2018 mehdi eker-sultangazi-2DSC_2124 mehdi eker-sultangazi-2DSC_2131 mehdi eker-sultangazi-2DSC_2152

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Muhammet Emin AKBAŞOĞLU

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.