a

Nihayet Yıkılıyor!

Yıllardır çeşitli nedenlerle yıkılıp yeniden yapılanması kararı alınan 50. Yıl İlköğretim Okulu, nihayet yıkılıyor. Yerine de 40 derslikli modern bir okul yapılacak.

 

İstanbul’daki okulların sismik risk karşısındaki durumlarını inceleyen İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB),  tarafından 50. Yıl İlköğretim Okulu’nun depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkılması ve yerine depreme dayanıklı yeniden inşasına karar verilmişti.

50. Yıl İlköğretim Okulu

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi tarafından alınan bu karar sonrası 50. Yıl İlköğretim Okulu çeşitli nedenlerden dolayı yıkılamamıştı. Şu andaki görüntüsüyle metruk bir binayı andıran 50. Yıl İlköğretim Okulu’nun yeniden inşası yılan hikayesine dönmüş, adeta kaderine terk edilmişti.

50. Yıl İlköğretim Okulu-

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın yoğun girişimleri sonucu İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), İSMEP projesi kapsamında 50. Yıl İlk Öğretim Okulu’nun yıkılıp, yerine depreme karşı dayanıklı, güvenli ve modern 40 derslikten oluşan okul inşa edeceğini açıkladı.

 

Öğrencilerin daha modern, ferah ve güvenli koşullarda eğitim görmesi için 50. Yıl İlköğretim Okulu ile ilgili alınan karar sonucu ihale düzenlendi. Ve İhaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapıldı. Kısa sürede okulun yıkımı gerçekleşecek ve yeni inşasına başlanacak.

50. Yıl İlköğretim Okulu1

Tüm Yorumlar (1)
  • MİRAN
    9 yıl önce
    0 0

    hayret bunu da belediye başkanı yıkıp yapacak dememişsiniz… diğer bütün okulları, hasteneyi kaymakamlığı belediyeye mal ettiğiniz gibi halbuki onların hiç birinde belediyenin beş kuruşu yoktur değilmi ama

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Doktorsuzluk Sorunu Sona Erdi