a

Bunu ispatlamaya hazırız

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, ilk defa o soruya cevap verdi.

 

Göreve seçildiği günden bu yana kamuoyunda “Sultangazi Belediyesi’ni hemşerileriyle doldurdu” söylentilerine Belediye Başkanı Cahit Altunay ilk defa cevap verdi. Başkan Altunay, “Adıyamanlısı, Sivaslısı, Erzurumlusu, Trakyalısı hepsine eşit mesafedeyiz. Bunu ispatlamaya hazırız” dedi.

 

Sultangazi Belediyesi’nin eleman alımında çifte standart uyguladığı ve Trakya kökenli vatandaşların yoğunlukta işe alındığına dair iddialarla ilgili Emin Haber’in sorularını cevaplayan Belediye Başkanı Cahit Altunay, memur alımlarının KPSS sınav sonuçları doğrultusunda yapıldığını belirterek, “Biz memur kadromuzu KPSS sınav sonuçlarına göre belirliyoruz. Şirketlerde ise ilgili şirketler personel alımını kendi yapıyorlar. Çoğu zaman Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğümüz personel bulamadığından ilgili şirket alımı kendisi yapıyor. Kimlerin bu bölümlerde işe alındığını bile bilmiyorum. Biz hizmetin aksamamasına bakarız. Eğer hizmet aksıyorsa kim olursa olsun gereğini yaparız” dedi.

 

Kendisiyle ilgili eleman alımında yapılan karalama iddialarının söz konusu olmadığını belirten Başkan Altunay, Adıyamanlısı, Sivaslısı, Erzurumlusu, Trakyalısı herkese eşit mesafede olduklarını ve bunu her zaman ispatlamaya hazır olduklarını söyledi. Altunay, “Benim Özel Kalem Müdürüm Trabzonlu. Özel Kalem Müdürlüğümüz bünyesinde çalışan arkadaşlarımız arasında Trakya kökenli bir arkadaşımız yok. İstisnalar hariç sözleşmeli personelimizde de aynı durum söz konusudur. Açıkçası zaman zaman benim de duyduğum karalamaya yönelik iddialar tamamen asılsızdır. Böyle bir şey söz konusu değildir. Yine söylüyorum bunu her zaman ispatlamaya hazırız.” Diye konuştu.

 

Sultangazi Belediyesi’nde “Gençleştirme” projesi başladıklarını belirten Belediye Başkanı Cahit Altunay, KPSS sınav sonuçlarına göre 50’ye yakın genç memurun işe alındığını söyledi. Bu memurların Sultangazi’ye gelecekte daha iyi hizmet vermeleri açısından yetiştirildiklerini de sözlerine ekledi.

cahit-altunay-.3

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

İnşaatta çıkan yangın korkuttu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.