a

60 yılda yapılamayanları 6 yılda yaptık

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay Türkiye Gençlik Vakfı İstanbul İl Temsilciliğinin düzenlediği Çarşamba Kahvesi’nde gençlerle bir araya geldi. “Şehir ve Medeniyet” konulu Çarşamba kahvesinin konuğu olan Başkan Altunay, 6 yılda Sultangazi’de yaşanan değişimi anlattı.

 

TÜGVA İstanbul İl Temsilciliğinin düzenlediği söyleyişi programına katılan Belediye Başkanı Cahit Altunay, 2009 yılından bu yana sayısız hizmetlere imza attıklarını, en büyük hedefinin ise Sultangazi’nin “Yeşil bir İlçe” olarak anılması için mücadele ettiğini söyledi. Sultangazi Kent Ormanlarının İstanbul’un en büyük ormanları olduğunu söyleyen Başkan Altunay, “Çok fonksiyonlu bu ormanlarımız yılda 2 Milyona yakın ziyaretçi akınına uğruyor. Şu anda Kent ormanları ile anılan bir ilçeyiz. İstanbul’un en nitelikli ormanları bizim ilçemizde. Alibeyköy Barajı ile sıfır noktadayız. Bizler hafızalarda iz bırakmak ve Sultangazi’nin adı anıldığında büyük projeleri ile anılması için çalışıyoruz.” Dedi.

tügva cahit altunayIMG_1072

Dünyanın birçok ülkesinden Sultangazi Mağlova Kemeri’ni görmek için turistin Sultangazi’ye geldiğini söyleyen Başkan Altunay, “Günümüze kadar yerleşim bölgesi dışında olduğu için Mağlova Kemeri’ni kimseler bilmezdi. Mimar Sinan’a ait bu eserin uluslararası alanda tanıtımını gerçekleştirince, yüzlerce yerli ve yabancı turist Mağlova Kemeri’ni görmek için ilçemizi ziyaret ediyor” ifadelerini kullandı.

 

İstanbul’un örnek projeleri arasında yer alan “Mahalle Hizmet Tesisleri” projesi hakkında gençleri bilgilendiren Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi’de sokak pazarlarının tarihe karışacağını söyledi. Geçen dönem 3 mahallede “Mahalle Hizmet Tesisleri”ni hizmete açtıklarını belirten Altunay, “Bizler Fatih Sultan Mehmet’in belediyeciliği tanımladığı şekilde hizmet etmeye gayret ediyoruz. Bu anlayış doğrultusunda biz Sultangazi’ye bir estetik verdik. Birkaç yıl sonra televizyonlarda sokağında Pazar kurulmayan tek ilçe Sultangazi haberlerine sıkça rastlayacaksınız. Tamamen her mahallede kendi içerisinde kapalı Pazar kompleksleri yapıyoruz. Sokakta kirliği kaldırdık ve kaldırmaya devam edeceğiz. Şu anda bu kapalı Pazar alanlarımız 3 mahallemizde hizmet vermektedir. Yakında Sultangazi’nin tüm mahallelerinde bu kapalı Pazar alanlarımız olacak. 6 Pazar alanı için yakın bir tarihte ihaleye çıkarıyoruz.” Diye konuştu.

tügva cahit altunayIMG_1044

Sultangazi Kurucu Belediye Başkanı seçilmeden önce Allah’a dua ettiğini gençlerle paylaşan Başkan Altunay, “’Allah’ım bizim başımızı döndüreceksen, ayağımızı kaydıracaksan, yoldan çıkaracaksan bize bu görevi nasip etme. Ama hayırlı görevler nasip edeceksen Allah’ım bu görevi bize nasip et’ diye dua ettim. Ve çok şükür 60 yılda yapılamayanları 6 yılda yaptık. Bundan sonra da çok güzel şeyler olacak. Bizler bu inançta olduğumuz sürece yapamayacağımız, başaramayacağımız hiçbirşey yoktur.” Şeklinde konuştu.

 

Söyleşiye Sultangazi Belediyesi Özel Kalem MüdürüAdil Dayıoğlu, Basın Danışmanı Fazıl Ergüt ve TÜGVA Sultangazi İlçe Temsilcisi Yunus Kara’da katıldılar.

IMG_1096

Tüm Yorumlar (2)
  • sultangazili
    9 yıl önce
    0 0

    biz hizmeti tayyip erdoğandan kadir abiden recep koraldan erhan eroldan gördük siz geldiniz istilacı birlik görevi görevi gördünüz hiç olmasanız belki 25 kat daha fazla hizmet alırdık ne diyeyim dört bina dikmek hizmetse onu laz müteahhitler de yapıyor

  • cevdet al hasret
    9 yıl önce
    0 0

    başımız filan döndü takip etmekte çok zorlandık

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Cemal Yeniden Sultangazispor’da

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.