a

Diyanet kendi personeline sahip çıkıyor…

Diyanet İşleri Başkanlığı kısa bir süre önce 81 ile, tekniker alımı için duyuruya çıktı. Başkanlık personeli arasından yapılacak olan tekniker alımı için 78 kişiyi tahsis edecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı, kurum içerisinde alanında yetişmiş eğitimli mevcut personelini daha verimli kılmak ve bu alandaki bilgi becerilerini geliştirmek adına, tekniker personel alımı yoluna gitti.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın merkezle taşra arasındaki iletişim ağında, her türlü bilgi teknolojilerini kullanabilecek, bilgisayar mezunu personeli bu alanlarda istihdam etmek üzere toplam 78 adet tekniker kadrosu açmayı uygun görmüştür.

Diyanet Tekniker Alımı Yapıyor…

Diyanet yetenekli personelinin önünü açıyor…

Bu itibarla ilahiyat alanın dışında bilgisayar veya inşaat alanı gibi branşlarda mezuniyeti bulunan din görevlilerini destekleyici eğitimlerden geçirerek Diyanet’in ihtiyaç duyulan taşra teşkilatında istihdam alanları açmayı planlamıştır. Çeşitli oryantasyon eğitimden geçen bu personellerin, Diyanet’in taşradaki teknolojik saç ayakları olması hedefleniyor. Bilişim Teknoloji Odak noktaları olacak bu personelin kendi branşında geliştirip yetiştirerek değerelendirmeyi amaçlıyor. Bu personeller ayrıca, aldıkları eğitimlerden sonra illerde ve ilçelerde kurulan web sayfaları, EHYS, DHYS, EHYS ve Web-mail kontrolü gibi tüm teknolojik konularda yönlendirileceklekler.

Diyanet bünyesinde Bilişim Teknoloji (BT) odaklı elektrik-elektronik veya bilgisayar bölümlerinden mezun olan yaklaşık 350’e yakın personel bulunuyor.

Tekniker maaşları ise İmam-Hatip, Müezzin Kayyım, VHKİ ve Teknik elamanlarının üzeründe bir maaşa sahipler.

Diyanet ailesi büyüyor…

Diyanet sahip olduğu bu büyük ailesiyle şimdi artık alanında kendini yetiştirmiş personelinin bilgilerinin körelmemesi kabiliyetlerinin gelişip inkişaf ettirebilecekleri fırsatlar sunarak birliğini güçlendiriyor. Din görevlilerinin bir kenarda beklettikleri diplomalarını ve becerilerini parlatıp kurumda ışıldamalarına imkan tanıyor. Aynı zamanda maddi açıdan da tatmin ediyor.

Edindiğimiz bilgilere göre İlerleyen zamanlarda inşaat teknikeri alımı da yapılacağı bilgisini belirtmek isteriz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

50. Yıl Mahallesi’nde Bomba Paniği

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.