a

Sultangazi Gençlik Meclisi’nden Diyanet İşleri Başkanlığına Çağrı

Sultangazi Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Yiğit, Doğu Türkistan’daki zulme karşı Diyanet İşleri Başkanlığını göreve davet etti.

 

Konuyla ilgili olarak “Duamız kardeşlerimize gitsin” başlığıyla yazılı bir açıklama yapan Mustafa Yiğit, Türkiye Genelinde Cuma günü Doğu Türkistan’da zulüm gören Uygur Türkleri’nin zulümden kurtulması için Cuma hutbesinde dua edilmesini ve zulüm konusunun işlenmesini istedi.

 

Bunun için Diyanet İşleri Başkanlığını göreve çağıran Yiğit yayımladığı mesajında, “Diyanet işleri Başkanlığının Cuma hutbesinde Türkiye genelinde Doğu Türkistan’da zulüm gören kardeşlerimizin zulümden kurtulması için dua edilmesini ve zulüm konusunun hadiste olduğu gibi insanlarımıza anlatılmasını istiyoruz.

Zulümden sakınınız, çünkü zulüm, kıyamet gününde zulmetlerdir. Hırs ve tamadan da hazar ediniz. Zira hırs ve tama, sizden evvelki kavimleri helak etmiştir, onları birbirlerinin kanlarını dökmeğe, mahremlerini mubah görmeğe sevk eylemiştir.” ifadelerine yer verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

3 Yaşındaki çocuk balkondan düştü

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.