a

MHP İl Başkanı Karataş’dan Kazlıçeşme Açıklaması

Seçime sayılı günler kala siyasi partilerin mitingleri de hız kazandı. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi 1 ay öncesinden başvurmasına rağmen İstanbul’da yapacağı miting alanı için önüne olmadık engeller çıktı.

 

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş miting alanı ile ilgili hem valilik hem de seçim kurulu tarafından önlerine türlü engeller çıkarıldığını söyledi. Karataş, “Tüm Engellere Rağmen 31 Mayıs’ta Kazılçeşme’deyiz” dedi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi bir ay önce 24 Nisan günü İl Seçim Kurulu’na Yenikapı Meydanı’nda miting yapmak istediklerine dair başvuruda bulundu. Ancak seçim kurulu yanıtı 1 ay sonra 22 Mayıs tarihinde verdi. Verilen yanıt 22 Mayıs’ta Yenikapı Miting alanı ile ilgili Saadet Partisi’nin de talepte bulunduğunu bu nedenle kura çekileceği yönündeydi. Milliyetçi Hareket Parti yetkilileri kura çekimi diye gitti, ancak kura değil oylama yapıldı. Oylama sonucunda 3’e karşı bir oyla miting alanının saat 10.00 ile 14.00 arasında Saadet Partisi’ne verilmesine karar verildi.

IMG_5350

Ancak Seçim Kurulu müdürü aynı güne iki siyasi partinin aynı yerde miting yapamayacağının da altını çizdi. Miting alanı ile ilgili bir diğer sorun ise 30 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı Fetih Kutlamaları’nda kurulacak platformu ile ilgiliydi. MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş İstanbul Valisi’nin kendilerine övünerek “ Sayın başkan 31’inde sizin Yenikapı’da miting yapmanıza gerek yok niçin diyorum yetiştiremezsiniz diyor. Çünkü sayın Cumhurbaşkanımız geliyor 29 ve 30’unda öyle bir devasa platform kurulacak ki 3 günde kurulup 1 buçuk günde kaldırılacak diyor. Siz 31’inde miting yaparsanız o platform aradan kaldırılmayacak demektir. Peki ne yapacağız dedimizde onu koruma altına alırız siz biraz daha ileride yaparsınız diyor. Şimdi o platform Saadet Partisi’nin mitinginde de kalkmayacak.” dediğini belirtti.

 

 “Türkiye’yi sistem ve kurallarla değil siyasi parti anlayışıyla yöneten bir Türkiye’de yaşıyoruz”

 

Valinin bu sözlerine tepki gösteren Karataş, “ Bu ülke sadece Cumhurbaşkanı’na yer bulmakla yetkili valilerle kaymakamlarla seçim kurulu başkanları ile dolu. Türkiye’yi sistem ve kurallarla değil siyasi parti anlayışıyla yöneten bir Türkiye’de yaşıyoruz. İnşallah parti kurallarının koyduğu değil devletin kuralları ile işleyen ve yönetilen bir süreç başlayacak 7 Haziran’dan sonra” dedi.

 

Yenikapı Miting Alanı’nda çıkan sorunun ardından bu kez Milliyetçi Hareket Partisi’ne iki alanda daha engel çıkarıldı. Mehmet Bülent Karataş Maltepe Meydanı için “Burası ile ilgili kararımızın da Salı günü verileceği bize söylendi. Şimdi siz İstanbul gibi büyük bir şehirde Salı günü akşam yapılacak bir toplantıyla orada da üç tane bağımsız adayın müracaatı olduğu söyleniyor. Orada da saat kurası çekileceğini , saat ile ilgili oylama yapılacağı söyleniyor. Yani ne demek biz orada da miting yapamayacağız anlamına geliyor. “ dedi.

 

MHP’nin başvurduğu bir diğer adres ise Bakırköy Adliyesi’nin yanındaki Pazar alanı. Ancak MHP İstanbul İl Başkanı buraya yaptıkları başvurunun da başka hiçbir partinin talebi olmamasına rağmen keyfi olarak reddedildiğini belirtti.

 

“Parti talimatları ile kararlar alınıyorsa biz de milletin iradesini beyan ederek ,milletin kararıyla da biz 31 Mayıs’ta Kazlıçeşme’deyiz”

 

Mehmet Bülent Karataş, “Valilikle vali beyle görüştük, Saadet Partisi’nin il başkanı ile görüştük , diğer müracaat eden herkesle görüşmemize rağmen hep büyük engeller çıkarttılar. Bize hiçbir şans tanımadılar. O zaman biz de dedik ki bize alan verilmiyorsa veyahut da sıkışık bir zaman dilimi içerisinde veriliyorsa biz de 31 Mayıs’ta Kazlıçeşmede’yiz dedik. Bu kararı niçin aldık? Eğer geçmişi 50 yıla dayanan siyasi bir partinin önü kesiliyorsa , kurum ve kuruluşlar parti talimatları ile yönetiliyorsa , parti talimatları ile kararlar alınıyorsa biz de milletin iradesini beyan ederek ,milletin kararıyla da biz 31 Mayıs’ta Kazlıçeşme’de miting yapacağımızı ilan ediyoruz.

 

“Kazlıçeşme alanı valiliğin belirlediği miting alanlarından değil. Valilik orada miting yapamazsınız diyor. Ancak aynı kurum HDP’nin 30 Mayıs’ta Kazlıçeşme’de yapacağı mitinge izin veriyor” MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş bir gazetecinin bunu hatırlatması üzerine “Devlet nasıl bir yönetim anlayışına sahip ki yasaklamış olduğu yeri HDP yaparken müsaade ediyorlar da bir başka siyasi partiye müsaade etmiyorlar. 30 Mayıs’ta HDP’nin miting yaptığı yerde 31 Mayıs’ta Türk Milleti’nin yiğit evlatları haydi haydi yapar inşallah” yanıtını verdi.

 

“Kazlıçeşme’den yükselecek olan Başbakan Devlet sloganın tüm Anadolu’da yankı bulacak”

IMG_5348

İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş miting için az bir zaman kaldığından ve bilboardlara izin verilmediğinden dolayı 500 bin el ilanı bastırdıklarını ve bunları cumartesi gününe kadar dağıtacaklarını açıkladı. Aynı zamanda 2 bin adet de afiş İstanbul’un çeşitli noktalarına yerleştirilecek. Kazlıçeşme Meydanı’nın bu zamana kadar görmediği kalabalıkla Genel Başkanlarını ağırlayacaklarını açıklayan MHP İstanbul İl Başkanı Kazlıçeşme’den yükselecek olan Başbakan Devlet sloganın tüm Anadolu’da yankı bulacağını da söyledi.

 

Açıklamanın ardından mitinge çağrının yapıldığı el ilanları dağıtıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Azmi Göktaş’dan Anlamlı Hediye

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.