a

Söz Vatandaşta

Emin Haber Editörü Sultan Oğuz sokağa indik ve vatandaşa, “7 Haziran 2015 genel seçimlerinde kime oy vereceksiniz” diye sordu.

 

Emin Haber olarak her seçim döneminde olduğu gibi yine düştük yollara. Milletvekili adaylarının karış karış gezdiği mahalleleri, sokakları birde biz gezelim sokağın nabzını tutalım istedik. Adaylar gittikleri her yerde kendilerini ve partilerini anlatırken, biz vatandaşı dinlemek istedik.

 

Türkiye, bir seçimden çıkıp diğerine giriyor. 30 Mart 2014’te gerçekleştirilen yerel seçimler ve ardından yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri derken sıra geldi genel seçimlere. Genel seçimler, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak. Peki, 7 Haziran genel seçimleriyle ilgili halk ne diyor? Emin Haber Editörü Sultan Oğuz sokağa çıktı, Sultangazililere hangi partiye oy vereceklerini sordu. 

emin haber_sokak röportajı

Abbas Asıltürk; 8- 10 yıldır yapılan çalışmaları görüyoruz. 2000 yılında Karadeniz mahallesinden Arnavutköy’e 3 saate gittiğimi hatırlıyorum. Bugün ise Arnavutköy’e yeni taşındım her gün işe geliyorum saat 06.00’da. İETT otobüsüne biniyorum 06.17 geçe işimin başında oluyorum. Türkiye’nin her tarafı böyle ulaşım rahatlamışsa bu AK Parti sayesinde olmuştur. O yüzden AK Parti’ye oyumu kullanacağım.

 

Güler Toptaş; Oyumu AK Parti den yana kullanacağım. Çünkü yapılan bir hizmet var. Ayrıca şu hırsızlık söylemlerine kesinlikle katılmıyorum.

 

Hamit Uçar; 79 yılından beri İstanbul’un çeşitli semtlerinde yaşadım ve AK Parti yapılmayan işleri yaptı. Kızlarımızın Başörtüsünden, İmam Hatiplerin eğitim alanında kabullendiren tek parti Ak Parti’dir. Yollar benim için önemli değil. İslami yönden yaptığı işler için benim gözümde tek lider Recep Tayyip Erdoğan’dır.

 

Cevdet Bal; Hangi parti karnımı doyuracaksa ona oyumu vereceğim.

 

Hakan Şentürk; Bizde hırsızlık yapanlara oy verilmez. Kasalarını dolduran, oğluna gemicikler alan, yakın çevresini ve yandaşlarını zengin edenlere oy vermeyi düşünüyorum. Dış politikalarda tamamen Avrupa’dan yana tavır alan bugün Suriye, Libya, Irak ve birçok Ortadoğu ülkesinde yaşanan kanlı iç savaşların bir ucundan da Ak Parti tuttu. Yılarca omuz omuza vererek ülkemi cehenneme çeviren AKP ve Cemaat bugün birbirine girdi. Cemaat vatan haini oldu, AKP kahraman. Bilinçli biri olarak bana göre her ikisi de vatan hainidir. 7 Haziran’da Bizimle Yürü diyen MHP’den yana oyumu kullanacağım. Vatanını, milletini seven herkesin de hırsızlığa, yolsuzluğa karşı, teröristlerle yapılan antlaşmalara dur demesi için MHP’ye oyunu vermelidir.

emin haber_sokak röportajı_

Serdar Akın; Ben oy kullanmıyorum ve benim gibi 1 Milyon insan oy kullanmayacak. Çünkü adamına göre muamele ve çalışma yapılıyor.

 

Hamit Yılmaz; Henüz hangi partiye oy vereceğime karar veremedim. Kılıçdaroğlu Kurban Bayramı’nda birer maaş verecekmiş böyle insanları da kandırmasınlar.

 

Halime Şahin; Çözüm sürecini desteklediğim için oyumu AK Parti’ye vereceğim.

 

Nafiye Şahin; Türkiye’nin değişimi AK Parti ile oldu. O yüzden oyumu AK Parti’ye vereceğim.

 

Murat Özsoy; AK Parti iyi şeyler yaptı ve yapmaya devam ediyor o yüzden yine destekleyeceğim.

 

İbrahim Yaman; Bu sene oy vermeyeceğim. Çünkü hiç bir partiye güvenmiyorum hiç bir partide istikrar yok. Her kafadan bir ses çıkıyor. En iyisi oy kullanmamak diye düşünüyorum.

 

Yaşar Tekin; Emekli maaşlarını yeterli bulmuyorum ve Türkiye’nin en büyük ve tek sorunu bu olduğunu düşünüyorum. Oyumu da ona göre kullanacağım.

 

Asiye Erdal; Çalışmalarından memnun kaldığım için 7 Haziran’da oyumu AK Parti’ye vereceğim.

 

Muzaffer Özdemir; 7 Haziran’da oyumu aşık olduğum AK Parti’ye vereceğim.

IMG_9857

 

Yılmaz Okcu; AK Parti’yi seviyorum çalışmalarını takdir ediyorum. O yüzden bu seçimlerde de destekleyeceğim.

 

Hüseyin Yangın; Muhalefet olmadığı için oyumu AK Parti’ye vereceğim. Artarnatif olsa asla vermem, diğer partililer boş konuşan insanlardır benim için.

 

İsmail Yılmaz; Yıllardır MHP’ye oy veriyorum bu senede destekleyeceğim.

 

Sümeyye Reçber; Ben 18 yaşındayım ben üç dört yaşımı hatırlıyorum hastanede sıralarda bekledikleri günleri hiç unutmuyorum. Gecenin üçlerine kadar. Biz şuanda rahat yaşaya biliyorsak AK Parti sayesinde yaşıyoruz. ben ilk kez bu sene oyumu kullanacağım ve AK parti’ye oy vereceğim.

Merve Soner; Türkiye büyük bir değişime uğradıysa bu AK Parti sayesinde olmuştur.

 

Mahmut Yıldız; Türkiye’nin istikrarı için oyumu HDP’ye vereceğim.

emin haber_sokak röportajı_2

Tüm Yorumlar (1)
  • H YAMAN
    9 yıl önce
    0 0

    BAŞKANLIK SİSTEMİNİ DESTEKLEYENLERE OYUMU VERMEYECEĞİM.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Erdoğan, Ayasofya için müjdeyi Yenikapı’da mı verecek?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.