a

Darülaceze’yi Suriçi’nde anlattı

İstanbul Suriçi Grubu Derneği’nin her hafta Çarşamba günü düzenlediği “Cep Toplantıları”nın bu haftaki konuğu Darülaceze Başkanı Dr. Aylin Çiftçi idi. Çiftçi toplantıda Darülaceze’yi anlattı.

 

Nedim Abi başkanlığındaki İstanbul Suriçi Grubu Derneği’nin düzenlediği “Cep Toplantıları” tüm hızıyla devam ediyor. Her hafta Çarşamba günü düzenlenen toplantıları ülkenin önde gelen isimleri davet edilerek, fikir-alışverişinde bulunuyor.

 

Darülaceze Başkanı Dr. Aylin Çiftçi Suriçi Grubu Derneği’nin düzenlediği toplantıya katılarak, Darülaceze’yi anlattı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Suriçi Grubu Derneği Genel Sekreteri ve Hanımlar Kolu Başkanı Fatma Akın yaptı. Akın, “Medeni değeri ayaklar altına alan iki yüzlü batı dünyasına karşı verdiğimiz medeniyet mücadelesini bundan 119 yıl önce başarıyla sürdüren, Cennet Mekân Abdülhamit Han Hazretlerinin çağları aşan projelerinden olan Darülaceze; unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi ve taşıdığı dayanışma sembolü olma vasfı ile primleri maddi manevi gönülden ödenen yoksul insanların yaşam sigortası olmaktadır.” Dedi.

Dr. Aylin Çiftçi, Darülaceze'yi Suriçi'nde anlattı

Sunum eşliğinde geçmişten günümüze Darülaceze’yi anlatan Darülaceze Başkanı Aylin Çiftçi Abdülhamit Han’ın annesinin küçük yaşta vefat ettiğini belirterek,  herkesin derdine çare bulmaya çalıştığını anlattı. Çiftçi, “120. yılını yaşayan Darülaceze’yi hizmete açan Abdülhamit Han, Darülaceze’nin toplama kampı gibi değil yaşam alanı olarak planlanmasını istemiş.“dedi. Darülaceze’nin iyi bir hazırlık neticesinde inşa edildiğini de belirten Çiftçi, o dönem 500 bin insanın ihtiyaç sahibi olduğunu da belirterek, “30 dönüm üzerine inşa edilen Darülaceze’nin ismi acizler evi anlamına gelmektedir.” Diye konuştu.

 IMG_9035

İnsanların cüzzamlı veya engelli diye dışlanmadığını kaydeden Çiftçi, sterilizasyon makinesinde kıyafetlerin dezenfekte edildiğini anlattı. Çiftçi ayrıca tesiste cami, kilise ve havranın da hizmet verdiğini kaydeden Çiftçi, göz ameliyatı yapılan bölümler, laboratuarlar ve doğumhanenin de bulunduğunu aktardı. Darülaceze’de dokuma, halı, kundura, çorap, ahşap gibi atölyelerin hizmet verdiğini de anlatan Çiftçi, ürünlerin sakinlere verildiğini belirtti.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi’de Kutlu Doğum

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.