a

“Altunay Halktan Kaçıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ali Boztaş, geçtiğimiz hafta Ak Parti İlçe Danışma Meclisi’nde partisine yönelik eleştiride bulunan Belediye Başkanı Cahit Altunay’a çok sert bir şekilde cevap verdi. Boztaş, Kentsel dönüşüm mağduru oldukları gerekçesiyle iki defa eylem yapan Habibler Mahallesi sakinlerine Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın ‘Terörist’ damgası vurduğunu iddia etti.

 

Kentsel dönüşüm mağduru olduklarını söyleyen Habibler Mahallesi sakinleri, tapularını alamadıkları gerekçesiyle belediye önünde iki defa eylem yaptı. Bu eylemlere ilk defa değinen Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Bu eylemler bazı kesimlerin seçim propagandasıdır” dedi. Ve muhalefet partilerini de bu eylemler üzerinden eleştirdi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi başta olmak üzere muhalefet partilerinin kendilerini Habibler ve Yayla Mahalleleri üzerinden eleştirmeye çalıştığını ifade eden Belediye Başkanı Cahit Altunay, “CHP ve diğer muhalefet partileri iki yerde siyaset yababilirler. Bunlardan biri Habibler Mahallesi. Diğeri ise Yayla Mahallesi’dir. Çünkü bizleri eleştirecek başka malzeme ellerinde yok. Onun için oradan ses verecekler. Çünkü başka yerde ekmek kalmadı onlara. Biz bunu her dönem yaşıyoruz.” İfadelerini kullanmıştı.

 

Başkan Altunay’ın bu açıklamalarının Eminhaber’de yer almasından sonra Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ali Boztaş sert sözlerle Belediye Başkanı Cahit Altunay’a cevap verdi.

 

“HANGİ PARTİYE OY VERİYORSUNUZ? DİYE SORMADIK”

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin gözyaşı üzerine ve kutsal olan barınma sorunu üzerine siyaset yapmadığını, her zaman mağdurun yanında olduğunu söyleyen Ali Boztaş, “Mağdur olan kim olursa olsun; nereli olduğuna, kim olduğuna, hangi siyasi görüşten olduğuna asla bakmadığımız gibi, hiçbir zaman da mağdur olan vatandaşlarımıza ‘Hangi partiye oy veriyorsunuz?’ diye sormadık. Çünkü ortada bir mağduriyet ve insanların feryadı var.” Dedi.

 

“SORUNLARI ÇÖZMEK YERİNE, HALKTAN KAÇAN BİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ VAR”

 

Habibler Mahallesi’nde de bir kentsel dönüşüm sorunu olduğuna vurgu yapan Boztaş mahalle sakinlerine verilen sözlerin yerine getirilmediğini, insanların yerlerinden koparılmaya çalışıldığını belirtti.  “Dün bu insanlara söz veren Belediye Başkanı Cahit Altunay bugün ise evlerini başına yıkmaya çalışıyor” diyen CHP İlçe Başkanı Ali Boztaş, Başkan Altunay’ın sorunu çözmek yerine, halktan kaçtığını söyledi.

 

Boztaş, “Habibler Mahallesi’nde de mağduriyet var. İnsan feryadı var. Gözyaşı var. Sebep ne olursa olsun barınma hakkı elinden alınmaya çalışılan, yerinden, yurdundan koparılmaya çalışılan insanlar var. Bu insanlar kolundaki bilezikleri satarak, çocuğunun rızkından keserek, düğünden elde ettiği takı parasıyla dört tuğlayı üst üste koymuştur. Yıllardır bu insanlar burada yaşıyor. Ama bu insanlara bugün verilen sözler tutulmadığı gibi, ‘İşgalci’ damgası vuruluyor.

 

AKP iktidarı ve iktidarın Belediye Başkanı Cahit Altunay, yıllarca bu insanlara sorunları çözme noktasında ‘söz’ verdi. Söz veren bu zihniyet bugün bu insanların evlerinin çatısını başlarına yıkmaya çalışıyor.

 

Bu zihniyetin unuttuğu bir şey var. Siyasetçinin görevi sorunu çözmektir. Ama ilk dönem ‘Size söz veriyoruz. Bu sorunu çözeceğiz. Kimse evinden edilmeyecek. Kimse mağdur edilmeyecek. Anahtar alıp, anahtar vereceğiz.’ Diyen Belediye Başkanı Cahit Altunay, ikinci dönem ise defalarca Habibler Mahallesi sakinlerine verdiği sözü unuttu. Sorunu çözmek yerine, halktan kaçtı.

 

Şimdi ise çıkıp bir toplantıda zavallıca bir siyaset üslubuyla Cumhuriyet Halk Partisi’ni hedef göstermek istemiştir.  Altunay’a göre bizler iki mahalle dışında siyaset yapamıyormuşuz. Altunay’a göre bizlere ekmek kalmadığı için soluğu Habibler ve Yayla Mahallelerinde alıyormuşuz. Altunay’a göre Habibler Mahallesi sakinlerine örgütleyip, Belediye önüne getiren de yine bizlermişiz.

 

Bunu diyen bu ilçenin Belediye Başkanı. Bunu diyen halkından kaçan Belediye Başkanı. Bunu diyen ilk dönemini defalarca ‘size söz veriyorum’ diyen Belediye Başkanı. Bunu diyen verdiği sözleri unutan Belediye Başkanı. Bunu diyen daha düne kadar Habibler Mahallesi sakinlerine ‘hemşehrilerim’ diyen, ama bugün aynı kişilere ‘İşgalci’ diyen bir Belediye Başkanı.

 

“TERÖRİST DAMGASI VURDU”

 

Habibler Mahallesi’nde AKP’nin kurduğu üye standına mahalle sakinlerinden bazıları, orada bulunan çoğunluğu AKP Kadın Kolları’ndan oluşan görevlilere, ‘Neden bizlerin sorunlarıyla ilgilenmiyorsunuz?’ diye soruyorlar. Aldıkları cevap ise çok vahim. ‘Belediye Başkanımız sizin için terörist diyor’

 

Bu çok vahim bir iddiadır. Belediye Başkanı Cahit Altunay bu eylemlerde bulunan vatandaşlarımıza ‘Bunlar Terörist’ diyecek kadar haddini aşmıştır.  Hakkını arayan, mağduriyetini dile getiren insanlar ne zamandan beri ‘Terörist’ oldular? Bu kadar kolay mı insanlara ‘terörist’ damgası vurmak.

 

Mensubu olduğu partisinin üyelerinin dile getirdiği bu iddia doğruysa, haddini aşan belediye Başkanı Cahit Altunay, mahalle halkından bir an önce özür dilemelidir.

 

“YAKIŞTIRAMADIK”

 

Biz hiçbir zaman kirli siyasetin içerisinde olmadık. Hiçbir vatandaşımızı da galeyana getirip, belediye önünde toplatmadık. Böyle bir şey de söz konusu olamaz. Mağdur olan vatandaş hakkını arıyor, Belediye Başkanı bu halktan kaçıyor. Onların karşısına çıkmak yerine bize zavallıca saldırmayı deniyor.

 

Siyaset bu kadar zavallıca mı yapılır? Bumu siyaset?  Yakıştıramadık kendisine, yakışmıyor da.

 

Cahit Altunay şunu çok iyi bilmelidir ki; Bizler Sultangazi’nin 15 Mahallesi’nde vardık, var olmaya devam edeceğiz. Bizler her zaman mağdurun yanındaydık, olmayada devam edeceğiz.” Diye konuştu.

Tüm Yorumlar (2)
  • sertaçaytaç
    9 yıl önce
    0 0

    Cahit beyden bizi kurtaracak biri çıkmayacak mı artık şikayet rekoru kırdı herif neredeyse ya herkes yaka silkiyor ondan

  • BİR BİLEN
    9 yıl önce
    0 0

    Kimse zulm ile abad olmadı, olmayacak da. Tüyü bitmemiş garip-gurebanın hakkı mutlaka YARGI ÖNÜNDE sorulacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

“Topu taca atarak kurtulamazsın”

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.