10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve Ak Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan basın mensuplarıyla bir araya geldiler. Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutlayan Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi’nin göç alan bir ilçe olduğuna dikkat çekti.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bölgede görev yapan gazetecilerle Altınser Restaurant’ta kahvaltıda bir araya gelen Belediye Başkanı Cahit Altunay ve Ak Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, gazetecilerin bu gününü kutladılar. Belediye Başkan Yardımcıları Fevzi Dülger, Ali Başkaya, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Medya Tanıtım Başkanı Yasin Gazi ve Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Nergiz Koçer’in de katıldığı programda konuşan Belediye Başkanı Cahit Altunay, ilçede yaşanan göçe dikkat çekerek, “Sultangazi 5 yılda 70 bin göç aldı” dedi.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne göre, 2012 yılında Sultangazi’nin toplam nüfusu 492 bin 212 iken 2013 yılında bu sayı 505 bin 190 olarak açıklanmıştı. Belediye Başkanı Cahit Altunay, 2014 yılı verilerinin henüz açıklanmadığını, Sultangazi’ye 5 yılda 70 bin kişinin göç ettiğini ifade ederek, “Ben bugün yaşayan nüfusun 550 Binin üzerinde olduğunu düşünüyorum.” Şeklinde konuştu.
Başkan Cahit Altunay, konuşmasında çarpıcı bir noktaya da değindi.
“İlçemiz her geçen gün göç almaya devam ediyor. 5 yılda 70 Bin göç aldık. Bu rakamların içerisinde Suriyeliler yer almıyor. Henüz resmi rakamlar açıklanmasa da, ben bugün yaşayan nüfusun 550 Binin üzerinde olduğunu düşünüyorum.
Kadıköy, Bakırköy, Sarıyer gibi ilçelere dikkat edin. Bu ilçeler ile Sultangazi’yi bir analizle değerlendirin. Eğer Kadıköy, Bakırköy, Sarıyer gibi ilçeler bir göç alıyorsa, Sultangazi 10 göç aldı. Çünkü Sultangazi İstanbul’un yerleşime müsait ilçelerinden biridir.
Ve gelen insanların profiline bakın. Suriyelilerin zengini bile Başakşehir ilçesine yerleşirken, Sultangazi’ye ise tamamen fakir olan, imkanı olmayan, çoluk çocuğu çok olan Suriyeliler yerleşti. Anadolu’dan da böyle geliyor. Benim ilçemin sosyal dokusu farklı. Birileri farklı hayaller kurarken, biz onların karnını doyurmakla meşgulüz. Buna mecburuz. Biz yöneticiyiz, idareyiz ve devletiz. Dolayısıyla sosyal devlet anlayışını, sosyal belediyecilik anlayışına çevirmek zorundayız.
Bugün açlık noktasında, fakirlik noktasında, göç noktasında, yoksulluk noktasında belediye tek başına kalkamaz. Bu topluca çözülecek bir sorundur. Vakfıyla, Kaymakamlığıyla, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla, Belediyesiyle, işadamlarımızla beraber aşılacak bir sorundur.”
Taksi Şoförlerini Hedef Alan 3 Gaspçı Yakalandı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
birileri şikayet değil çözüm üretme görevinde bulunduğunu hatırlatmalı