a

“Amacımız: 20.Sıraya Yükselmek”

Eminhaber’e konuşan Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir,  eğitim düzeyini daha yükseğe taşıyabilmek için seferber olduklarını söyledi.

 

Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir Eminhaber’in sorularını yanıtladı. Eğitim alanında İstanbul’da 39 ilçe arasında 37. sırada yer alan Sultangazi’de eğitim seviyesini yükselterek 20. Sıraya yükseltmek için çalıştıklarını söyleyen Demir, “Eğitimin çıtasını yükselteceğiz” dedi. Yaşanan iç savaştan dolayı ülkelerini terk ederek Sultangazi’ye yerleşen Suriyelilerle ilgili bir proje hazırlığı içerisinde olduklarını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir, ilçede oturan Suriyeli öğretmenleri tespit edip, projeyi uygulamaya geçireceklerini söyledi.

 

Sultangazi’de eğitim düzeyini nasıl buluyorsunuz?

 

Sultangazi hızla büyüyün, gelişen bir ilçe. Amacımız; Sultangazi’de eğitim düzeyini daha yükseğe taşıyabilmek. Tespit ettiğimiz durumlar, söz konusu analizlerimiz var.  Sultangazi’de şehir kültürünü oturtmaya çalışacağız. Burada sadece bize iş düşmüyor. STK’yle ve belediyemizle bütün birimlere kentli olma bilincini vermek gerekiyor.

 

Burada eğitim ciddi bir şekilde devreye giriyor. ”Erdemli Gençlik” projemizle ünlü Araştırmacı-Yazarlarımızı getiriyoruz. İlerleyen zamanlarda üniversiteden hocalarımızda gelecek. Sadece eğitim derken içine sanatı da koyacağız. Sanat toplumumuzda önemli bir kavramdır. Çok iyi müzik öğretmenlerimiz var. Bu öğretmenlerimizden yararlanacağız. İçerisinde folklorun ve müziğin olduğu, estetik bir Sultangazi olmasına yönelik çalışmalarımız olacak. Biz öğrenciyi şundan kurtarmayı düşünüyoruz. Bir düşünün profilinde öğrenci mimar oluyor yazıyor, o öğrenci hayatında hiç kitap okumamış, resim yapmamış, müzik dinlememiş, spor yapmamış, bu öğrenci profilini yapacağı binaya kuracağı şehre estetiği katma ihtimali yok. Düz bir öğrenci oldu. Biz çalışkan öğrencilerimizi aynı zamanda spora, müziğe, resime, hat sanatına, kendisini geliştirebileceği, anlamlandırabileceği, mutlu olabileceği bir alana sevk etmeliyiz. Sporla ilgili çalışmalarımız var. Amacımız Sultangazi’yi ileri seviyeye getirebilmek. Şuan iyi gidiyoruz.

 

İbrahim Demir’le eğitim düzeyi düzeldi mi?

 

Anaokullarımızda çok eksiklikler gördük. Bu konuda Kaymakamımızın büyük desteği olmuştur. Şuan Anaokullarımıza 232 tane öğrenciyi ücretsiz aldık. Ciddi bir ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Tespit ettiğimiz noktaların tamamında Sultangazi’yi yukarılara çıkaracağız. Amacımız Sultangazi’yi İstanbul’da ilk 20 ilçe arasına sokabilmek. Sultangazi şuan 37. sırada yer almaktadır.

 

Okullarımızda “Okuma Grupları’’ oluşturuyoruz. Orhangazi Orta Okulunda 150 kişilik okuma gurubu oluşturduk. O çocuklarımızın başlarında bir grup öğretmen var. Çocuklarımız sürekli kitap okuyor ve takip ediliyor. Bunları yaptığımız sürece Sultangazi’nin çıtasını daha yükseğe çıkaracağız. Atatürk Çiftliği’nde başladık. Orada okul müdürümüz, öğretmenlerle birlikte veli ziyaretleri yapıyor. Haftada 5-6 ziyaret yapıyor ve kurum müdürümüz katılıyor. Bunu yayacağız bütün okul müdürleri yapacak.

 

“Mahallemin Öğretmeni” adlı bir projemiz var. Pilot bölge olarak Gazi Mahallesi, İsmetpaşa ve Malkoçoğlu Mahallelerin de başlayacağız. Yapacağımız projelerde 70-80 öğretmen grubu oluşturduk. Herkese bir ekip kurduk. Öğretmenlerle ilgilenen bir ekip, okuma gruplarına iki temsilci seçtik.5 kişilik bir grubumuz var. O da Avrupa Birliği Projeleri’ni takip edecek. Yani küçük büyük derken halka, grup grup Sultangazi’de birçok oluşum gerçekleştirdim. Amacımız bütün Öğretmenlerimizin etkin rol almasıdır.

 

İBB Spor A.Ş ve Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün iş birliği ve Sultangazi Belediyesi, Sultangazi Kaymakamlığının desteği ile bizim başlatmış olduğumuz projeyle 20 okul tespit ettik.7 tanesiyle başlıyoruz.75. Yıl İlköğretim Okulu’nda zemin katında 3 tane spor tesisi kuracağız. Genelde salon sporu olacak. Karete, Tekvando, Masa Tenisi, Judo gibi spor dallarında eğitim görecekler.

 

Suriyelilerle ilgili bir projemiz var. Somut olmakla birlikte bizim Rehberlik Araştırma Merkezi’miz bu binada çıraklık merkezini kuracağız. Çıraklık Merkezi’miz ve Halk Eğitim Merkezi’mizle birlikte Suriyeli vatandaşlarımızı tespit edeceğiz. Emniyetin ve kaymakamın tespit ettiği Suriyeli olup Sultangazi’de oturan öğretmenlerden yararlanacağız. Belki de ülke olarak en başta yapmamız gereken buydu. Bu insanların tespiti gerekiyordu. En başta Suriye kültürünü anlatacağız. Bu coğrafya bir bütündür. Bir bütün olarak algılamak gerekiyor. Suriyeli vatandaşlarımıza hep birlikte sahip çıkacağız. Baktığımızda Sayın Cumhurbaşkanı Ortadoğu’da büyük bir şans. Türkiye şu durumda saygın konumda yurtdışına çıktığınızda bunu rahatlıkla hissedebiliyorsunuz. Avrupa ve Ortadoğu Ülkelerinde, Türkiye ve Erdoğan bir marka olmuştur. Sultangazi’de 10.000 ‘e yakın Suriyeli olduğu söyleniliyor bu insanlara sahip çıkmak gerekiyor.

 

İlçe de kaç öğrenci eğitim görüyor? Kaç Eğitimci var? Bunların kaçı Kadrolu ve sözleşmeli? Okul sayısı yeterli mi?

 Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir

İlçedeki öğrenci sayımız 99.306 Bin. Kadrolu öğretmen sayımız 2.470. Ücretli öğretmen sayımız 1.070. Okullarımız yeterli değil. Öğrencilerimizin tekli ve tam gün eğitim yapabileceği sınıf mevcudunun 30 olduğu eğitim hayalimiz var. Belediye Başkanımız Sayın Cahit Altunay eğitim alanında çok ciddi çalışmalarda bulunmuş; 27 okul yaptırmış. Kurum olarak Habibler Mahallesi girişine 2-3 lise yaptırmayı düşünüyoruz. Merkezi biraz daha rahatlatmak istiyoruz. İlerleyen senelerde merkezi liselerini Habibler bölgesine taşımayı düşünüyoruz Kampüs şeklinde. Sultangazi ciddi anlamda rahatlamış olacak.

 

Son günlerde sosyal projeler ve spor faaliyetlerine önem verdiğiniz görülüyor. Bunlarla ilgili planlarınız var mı? Varsa nelerdir?

 

Haftanın bir gününü Gazi Mahallesine ayırıyorum genelde Cuma namazını orada kılarım ve oradaki insanlarla bir araya gelirim. Sosyal projeleri yapmak gerekiyor. İlk bu yola başlamadan önce Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bir sözü vardı:  ‘’Ben makam odasında oturan Vali, Kaymakam ve Belediye Başkanı istemiyorum.” demişti. Bizler bürokratız. Hükümetlerin eğitim politikalarını yürütüyoruz. İşimiz bu, halkın içerisinde olmalıyız.

 

Eğitim ve Öğretim sadece öğretmenlerle gerçekleşen bir süreç değil, velilerin bu konuda katkısı olduğu gerektiğini düşünüyor musunuz?

 

Velilerimizin katkısı var tabi ki. Eğitim 3 saç ayağından oluşuyor. Bir ayağı Öğrenci, bir ayağı okulun öğretmenleri ve yönetimi, bir ayağı da öğrenci velisi. Bunun bir ayağını eksik bıraktığın taktirde o 3 saç ayağının biri düşerse düşer. Biz öğrenciye televizyon izleme kitap oku diyeceğiz. Sizler öğrencinin annesini babasını eğitmezseniz çözüm üretemezsiniz. O yüzden öğrenci velisini de katmak gerekiyor. Okullarda kurumsal kimlik oluşturmak, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi motive etmek var.  sırada velilerimiz var. Esentepe’de bir grup velimiz haftanın 2-3 günü spora geliyor. Velilerimizi okulla çekeceğiz. Rehber öğretmenlerimize talimatı verdik mutlaka öğrenci velisini çekmemiz gerekiyor. Sultangazi’de çok bilinçli veli yok. Buna ekonomiyle bakmıyorum. Öğrenci velisinin olmadığı hiç bir eğitim sistemi yoktur.

 

Sultangazili velilerden beklentiniz, talebiniz ya da tavsiyeleriniz nelerdir?

 

Öğrenci velilerinden okullara maddi anlamda sahip çıksınlar, Öğretmenlere sahip çıksınlar. Bu okullar bizim, bu çocuklar bizim çocuklarımız. Öğretmenlere değer versinler. Öğretmenlik mesleği kutsal bir meslektir. Sultangazi zor bir bölge canla başla çalışan öğretmenlerimiz var. Ben hepsine çok teşekkür ediyorum. Hepsini çok seviyorum.

 

Sorunlu Öğrencilere yönelik çalışmalarınız var mı?

 

Üç tane rehber öğretmenimiz var. Bir tanesini Gazi Mahallesi ve Esentepe’ye verdik. Bir tanesini 50. Yıl ve Cebeci’ye verdik. Bir tanesini Yayla, Habibler, Sultançiftliği, İsmetpaşa bölgelerine verdik. Haftanın bir günü RAM’da bir araya gelecek. Kendi mahallelerinin ve okullarının önce bir profilini çizecekler. Bizim spora başlatma nedenimiz bu. Okullarda problemli çocukları sporla düzelteceğiz. Çocukları kazanmak lazım.

 

Bu çalışmalarınız diğer kurumlarla Eğitim adına gereken desteği alıp koordineli bir şekilde sürdürüyor musunuz?

 

Sayın Kaymakamımız bütün çalışmalarımıza çok ciddi destek veriyor. Yaptığımız bütün projelerde desteğini alıyoruz ve bizleri çok iyi motive ediyor. Belediyemizden de imkanlar dahilinde destek alıyoruz. Sultangazi’de bu anlamda çok güzel bir uyum var. Sadece burada değil Sosyal Yardımlaşma Vakfından da destek alıyoruz .

 

Son olarak neler söylemek istersiniz?

IMG_4093

Ben Sultangazi’yi seviyorum. Sultangazi’de hizmet etmeyi seviyorum. Çünkü ben bu ilçenin evladıyım. Ben 1991 yılından beri burdayım.1996 yılında buraya yerleştik. Cebeci Mahallesi’nde oturuyorum. Sultangazi’de hizmet etmek beni mutlu ediyor. Eve gittiğimde o kadar çok yoruluyorum ki. O yorgunluğun beraberinde getirdiği müthiş mutluluk ve haz da var.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Böyle Rahatlık Görülmedi!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.