a

Öğrenciden Kadın Öğretmene Dayak

Sultangazi'de bir ilköğretim okulunda görev yapan kadın öğretmen, gürültü yaptığı gerekçesiyle sınıftan çıkarmak istediği 12 yaşındaki öğrenci tarafından darp edildi. Öğrencinin ailevi sorunlar yaşadığı, okulda haftada üç kez rehberlik ve psikoloji öğretmeninden destek aldığı öğrenildi.

Alınan biligye göre, Sultangazi'de bulunan Dostluk İlköğretim Okulu'nda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Tuğba Zambak, ders saati gelince sınıfa girdi. 63 kişiden oluşan sınıfta dersini anlatmaya başlayan Zambak, arka sıralarda gürültü olunca öğrencileri uyardı. Uyarılarının dikkate alınmaması üzerine öğrencilerin yanına giden Zambak gürültü yapan öğrenci 12 yaşındaki N. K.'nın başka bir sınıfın öğrencisi olduğunu öğrendi. Bunun üzerine N.K'yı dersten çıkması konusunda uyaran Zambak, bu uyarısına da karşılık bulamayınca öğrenciyi kolundan tutarak sınıftan çıkarmak istedi.

İddialara göre, “Kolumu bırak” diyerek birkaç kez bağıran N.K. daha sonra öğretmenin yüzüne yumruk attı. Genç öğretmen, yüzüne aldığı yumruk darbesiyle yere yığıldı. Aldığı yumruk darbesi ile gözü şişen öğretmen Zambak, önce okul idaresine, ardından polise N.K hakkında şikayette bulundu. Gittiği karakolda hastaneye götürülen öğretmen, bir gün iş göremez raporu aldı.

Bir günlük aradan sonra tekrar görevine dönen öğretmen Tuğba Zambak, “Perşembe günü derse girdim. Gürültüden rahatsız oldum. Çocukları susturamadım. Arka sıralardan ses geldiğini gördüm. 15 dakika geçti. Sonra dayanamadım bu gürültü yapan öğrencilerin isimlerini almak istedim. Numarasını sorduğumda o öğrencinin benim sınıfımdan olmadığını söylediler. Bende yanına gittim sınıftan çıkması gerektiğini söyledim. “Sana ne' diyerek beni tersledi. Kolunu tuttum, 'çek elini' diyerek bağırdı. Bende bunun üzerine 'sınıftan çıkmazsan müdüre söylerim' dedim. Bağırınca ittirdim. Sınıftan çıkacağı sırada arkası dönüktü ve hiç ummadığım bir anda dönüp yüzüme yumruk attı. O an sersemledim. Kendime geldiğimde çocuğu tuttuğum gibi müdüre götürdüm. Sonra kendim buz kompleksi yaptım gözüme” dedi.

Öğrencinin ailesinin arandığını belirten öğretmen Zambak, “Ancak aileden gelen olmadı. Bende bunun üzerine karakola gittim. Çünkü okul çıkışında duyduğum şey beni şok etti. Beni tehdit etmeye başladı. Okuldan uzaklaşmasına sebep olduğum, onu bıçaklayacağım, öldüreceğim şeklinde tehditler aldım. Bunun üzerine bende karakola gittim. Şikayette bulundum” diye konuştu.

Öğrencinin sorunlu bir öğrenci olduğu yönündeki iddiaları da doğrulayan Zambak, “Okulda sürekli problem çıkartan bir öğrencidir. Bütün öğrencilerin şikayetçi olduğu bir öğrenci. Bana şimdiye kadar hiç sıkıntı çıkarmamıştı. Sadece dikkat çekmeye çalışıyordu. Sınıftan çıkıyordu. İstediği gibi geliyordu. Sorunlu olduğunu bildiğim için bunlara karışmıyordum. Çünkü sorun yaşamak istemiyordum. Ama en son yaptığı şeyi kabul edemem. Hakkımı sonuna kadar arayacağım. Benim gibi mağdur olan bir çok meslektaşım var. Bunların olmasına mahal vermemeliyiz. Gereken önlemleri almalıyız. Okul idaresi bana destek vermedi” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazispor Deplasmanda 5'ledi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.