a

Habibler'de Kaçak Et Operasyonu

12.04.2014 Cumartesi günü zabıtaya  gelen ihbarı değerlendiren Sultangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Habipler Mahallesi’ndekaçak hayvan kesilerek satışa sunulduğu bilgisini İlçe Tarım Müdürlüğü  ile paylaşmış ve gerekli koordinasyon sağlanarak  yapılan operasyonda, insan sağlığına zararlı olduğu, hijyen koşullarına uyulmadığı ve gerekli muhafaza koşullarını taşımadığından 200 kg büyük baş hayvan eti imha edildi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa TANRIVERDİ yaptığı açıklamada “Özellikle mahalle aralarında açıkta satılan etler, sağlık için ciddi tehlike oluşturabilmektedir. Kirli, yeterli soğutma tertibatına sahip olmayan, güneş ışığından ve tozdan korunmayan araçlarda satışa sunulan etlerin tüketen kişilerde hayvanlardan geçen zoonoz hastalık riski artmaktadır. Etler, hijyenik koşullarda hazırlansa bile, açık havada sineklerin ve diğer uçucu böceklerin etkisine maruz kalarak mikroorganizmaların yuvası haline gelir. Bıçak üzerinde üreyen bakteriler, her kesimde yere bırakılacağından her türlü mikrop bulaşır. Satışı yapan kişilerin de kişisel temizliklerine dikkat etmesi, üreten ve satış yapan kişilerin hastalık taşıma ve bulaştırma yönünden ilgili sağlık kuruluşlarınca muayenelerinin yapılmış olması gerekmektedir” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi'de Yer Alan Bir Taşınmaz 10 Yıl Süreyle Kiraya Verilecek

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.