a

Altunay; Sultangazi 10 Yıl Birden Sıçrayacak

Belediye Başkanı Cahit Altunay, Türkiye’nin 1 numaralı ve dünyanın saygın üniversitelerinde İstanbul Üniversitesi’nin Sultangazi’ye geldiğini söyledi. Başkan Altunay, değişen ve gelişen Sultangazi’de otel yapımı için müracaat aldıklarını da belirtti.

Partisinin bayramlaşma programında konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sosyal Bilimler Yüksekokul projesinin bittiğini ve ihale tarihinin önümüzdeki hafta Pazartesi günü alınacağını söyledi. Yapılacak olan ihale sonrası Sosyal Bilimler Yüksekokulu’nun temelinin atılacağını da sözlerine ekleyen Başkan Altunay, Temmuz ayının sonuna doğru Sağlık Meslek Yüksekokulu ve Diş Hekimliği Fakültesi projelerinin de biteceğini duyurdu.  Her iki projenin de tamamlanmasıyla birlikte ihaleye çıkacağını ve tahmini olarak 2016 yılının sonuna doğru her iki projenin temellerinin atılacağını belirten Altunay, “Bu okulların yerleri hazır. İhalelerden sonra işe başlama süresi başlayacak.” Dedi.

“SULTANGAZİ’YE TÜRKİYE’NİN 1 NUMARALI ÜNİVERSİTESİ GELİYOR”

Bir Üniversitenin ihtiyaç duyabileceği kamu yurtlarını Sultangazi Belediyesi olarak kendilerinin yaptığını ifade eden Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Bununla beraber ilçemizde otel yapmak için bize müracaatlar yapıldı. Yapımı devam eden 650 yataklı Devlet Hastenesi’nin yapılışı, bizleri Üniversiteye sevk etti. Bir yerin kalkınması, bir yerin gelişmesi, yapılacak bir hizmet dahi olsa bizi tetikliyor ve arkası geliyor. Bu manada Sultangazi’nin gelişimi Üniversitelerin ilgisiyle de daha da tavan yapacak. Sağlık Meslek Yüksekokulu’na ciddi anlamda bir ihtiyacımız vardı. Bu okul ile ilgili Habibler Mahallesi’nde bir yer vardı. Bu yer sorununu çözdük. Ancak Yüksekokulların üniversitelerin kabul etmesi gerekiyor. Bu kapsamda 5-6 tane üniversiteyi gezdim. Hepsinden aldığım cevap, ‘Sayın başkan biz hangi öğretim üyesini Sultangazi’ye getirebiliriz? Biz bu işin içinde olamayız. Oraya kim gelir.’ oldu. Ama pes etmedik. ‘Biz birgün bunu yapacağız ve üniversiteler Sultangazi’ye gelecekler’ dedik. Çapa Tıp Fakültesi’nin ilçemize gelmesi için büyük bir mücadele verdik. Fizibilite çalışmaları yaptık. Ve sonuca vardık. Meclisten geçildi, protokol imzalandı. Şimdi Sultangazi’ye Türkiye’nin bir numaralı üniversitesi geliyor.  Sosyal Bilimler Yüksekokulu, Sağlık Meslek Yüksekokulu ve Diş Hekimliği Fakültesini ilçemizde İstanbul Üniversitesi işletecek. Bu ilçemiz adına büyük bir gelişme. Ve ilçemize tam teşekkülü bir üniversite hastanesi gelirse Sultangazi 10 yıl birden sıçrar. Çapa başta olmak üzere 4 büyük hastanelerimizden birinin gelmesi durumunda ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacağız.” Şeklinde konuştu.

“İSTANBUL’UN EN GÜZEL MEYDANI OLACAK”

Kamuoyunda Küçük Uğur Mumcu olarak bilinen bölgenin, inşaatına başlanan Bulvar Konutlarına önümüzdeki yıl taşınacağını ifade eden Başkan Cahit Altunay, bu taşınmayla birlikte Sultangazi Kent Meydanı Projesi’nin çalışmalarına başlanacağını, meydan projesi kapsamında 4 bin ila 5 bin arası yer altı otoparkı yapılacağını belirtti. Altunay, Sultangazi Kent Meydanı Projesinin bitmesi halinde İstanbul’un 39 ilçesinin en güzel meydanı olacağını da sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi’de Araç Kundaklandı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.