a

2 Kardeş Baraj Gölünde Boğuldu

Zübeyde Hanım Mahallesi'nde oturan Berşan Aras (13), Güler Aras (7) ve Engin Aras (5) oynamak için dün Alibeyköy Barajı kenarına gitti. Barajın kenarında oynayan üç kardeşten Engin bir su arkının üzerinden geçerken ayağı kaydı. Dengesini kaybeden küçük çocuk bir anda barajın sularına gömüldü. Kardeşini kurtarmak için suya giren Berşan da tüm çabalarına rağmen sulara gömülmeye başladı. Bu sırada kardeşlerinin çırpınışlarını izleyen Güler de dengesini kaybederek suya düştü. Üç kardeşin suda çırpınmasını gören vatandaşlar çocukları kurtarmak için harekete geçti. Berşan ve Engin'e ulaşamayan vatandaşlar balçık haline gelen suya gömülmekte olan Güler'i son anda kurtarmayı başardı. GÜLER'İ

VATANDAŞLAR KURTARDI

Vatandaşlar tarafından kurtarılan Güler hastaneye kaldırılırken polis ve itfaiyeye de haber verildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı balık adamların geç kalması üzerine çocukların cesedi, bir vatandaşın gölete girmesiyle çıkarılarak ambulans ile İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna sevk edildi.

“DAVA AÇACAĞIZ”

Hayatını kaybeden çocukların yakınları ise baraj çevresinde hiçbir uyarı önleminin olmadığından şikayetçi olduklarını söyledi. Çocukların dayısı olan Emrah Tuncer, olayda ihmal olduğunu öne sürerek, 'Barajın çevresinde uyarı olmadığı gibi, bir tane bile görevli yok. Bu işin sorumluları kimse dava açacağız” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Murat Kekilli Sultangazili Hayranlarıyla Buluşacak

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.